Bodymind Academy

Bodymind Academy

Basisopleiding fasciatherapie

ALGEMENE INFORMATIE BASISOPLEIDING

Basisopleiding fasciatherapie bij bma

Fasciatherapie is een zachte, diepgaande body-mind methode, die de lichamelijke en de psycho-emotionele aspecten van een klacht gelijktijdig aanpakt.

Als therapeuten maken we gebruik van zachte fasciale technieken, bewegingseducatie en bewustwording om samen met onze patiënten aan de klachten te werken. Het educatieve deel voorziet patiënten van tools om zelf actief aan hun herstel te kunnen werken.

Bij BMA bieden we een unieke opleiding fasciatherapie, gebaseerd op het BodyMind-principe. Voor puur fysieke letsels volstaat een fasciale behandeling, maar bij niet-specifieke, chronische en ernstige aandoeningen is een gecombineerde aanpak essentieel. We gaan verder dan alleen fysieke behandelingen en richten ons op psycho-emotionele educatie door hersenverwerking te herprogrammeren, een benadering die we vanaf het eerste seminarie integreren.

WAAROM HERSENVERWERKING?

Fascia, het verbindende weefsel in ons lichaam, draagt bij tot een evenwichtige functionele beweging én de waarneming ervan.  Fascia is het orgaan voor het zintuig proprioceptie en interoceptie. Bij lichamelijke veranderingen komt het bindweefsel onder rek en spanning waardoor de zenuwen stimuli doorsturen naar de hersenen. Daar worden ze verwerkt tot (on)bewuste informatie waarbij er zich een complex samenspel ontspint tussen lichamelijke aanpassingen, bewuste ervaringen en hersenverwerking. Bij somatisch onverklaarde lichamelijke en chronische klachten loopt dit samenspel fout en ontstaan er niet aangepaste lichamelijke reacties en psycho-emotionele responsen die elkaar negatief beïnvloeden. Via fasciale technieken en beweging in combinatie met  bewustwording buigen we dit fout gelopen samenspel om in een gezond makend.

WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD:

In tegenstelling tot vroegere opvattingen wordt fascia nu erkend als een cruciale factor in ons welzijn. Fasciatherapie, sinds de ontdekking van Professor Danis Bois in 1980, benadert fascia als gelijkwaardig aan het zenuwstelsel, bloedvatenstelsel en cognitieve processen. Met 98% van ons lichaam bestaande uit bindweefsel, heeft fascia een aanzienlijke invloed op het ontstaan van klachten en aandoeningen.

Opbouw van een Fasciatherapie behandeling

waarom deze basisopleiding fasciatherapie?

Bij Bodymind Academy bieden we een basisopleiding fasciatherapie die uniek is in haar soort. We benaderen klachten vanuit een gecombineerde aanpak waarbij we de hersenverwerking herprogrammeren en integreren vanaf het eerste seminarie. We gebruiken fascia als communicatiemiddel tussen lichaam en geest en stellen u in staat om uw patiënten een holistische behandeling te bieden.

Je leert een lichamelijke klacht behandelen alsook de achtergrond ervan. We werken met een fasciale stimulus én de verwerking ervan in ons brein.

We hanteren het blended learning principe. Dit betekent dat je online toegang krijgt tot theorielessen, powerpoints en praktijkfilms, zodat je ze op je eigen tempo kunt bekijken, passend bij je werk- en privéleven. Negen keer per jaar komen we samen voor twee dagen vol praktijklessen, waarbij de theoretische voorbereiding vooraf zorgt voor een optimaal rendement uit deze ontmoetingsdagen.

Onze aanpak gaat verder dan alleen fysieke behandelingen. We richten ons op psycho-emotionele genezing door hersenverwerking te herprogrammeren, dat vanaf het eerste seminarie geïntegreerd wordt.

De inhoud van de lessen alsook het curriculum wordt steeds herwerkt en aangepast aan de recentste wetenschappelijke bevindingen.

De theorie- en de praktijklessen vertrekken vanuit de patiënt en zijn aandoening. Dit heeft als voordeel dat specifieke technieken onmiddellijk kunnen toegepast worden bij je patiënten.

De basisopleiding is gebaseerd op ‘het voorspellend verwerkingsmodel’. Dit model is het vervolg van het bio-psycho-sociaal model en met specifieke aandacht voor de aandoeningen van deze tijd. Het laat je toe nog efficiënter functionele klachten te behandelen.

We kiezen er bewust voor om in kleine groepen te werken, zodat we studenten intensief kunnen begeleiden en de kwaliteit van hun vaardigheden en kennis kunnen verhogen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat een formeel eindexamen overbodig wordt omdat we werken via permanente evaluaties.

Lesgevers blijven hun ervaring vanuit het werkveld vergroten door zelf als therapeuten te blijven werken zodat de inhoud die wordt doorgegeven mee evolueert.

In een warme en aangename sfeer voel je je al dadelijk thuis.

Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille.

BodyMind academy is een unieke school, gebouwd op stevige fundamenten en met een groot netwerk. We durven hopen dat ook jij volgend jaar één van onze cursisten en vervolgens collega’s wordt.

WAT KAN FASCIATHERAPIE BETEKENEN VOOR JOUW PRAKTIJK?

permanente vormingen

Afgestudeerde fasciatherapeuten die bepaalde onderwerpen of technieken willen opfrissen, kunnen deelnemen aan geselecteerde seminaries vanuit onze basisopleiding. Je vindt deze bijscholingen onder OPLEIDINGEN.

Elk jaar streven we naar vernieuwing en bieden we jullie een aantal boeiende nieuwe opleidingen aan. Deze ken je terugvinden onder opleidingen, ‘OPLEIDINGEN.

SCHRIJF METEEN IN VOOR DE
BASISOPLEIDING FASCIATHERAPIE

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 1

Voer uw e-mailadres in.

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 2

Voer uw e-mailadres in.

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van onze opleidingen!