OMGAAN MET HOOGSENSITIVITEIT

ALGEMENE INFO

Ben je zeer empathisch, merk je subtiliteiten en stemmingen op die anderen ontgaan? Word je soms overweldigd door de omgeving, door emoties, … Ben je daardoor overprikkeld, onrustig, gestresseerd? Of uitgeput? Omgaan met hoogsensitiviteit, hoe kun je dat het beste doen? Vind je het soms lastig en zou je meer willen genieten. Dat kan! Meestal wordt dit thema besproken vanuit de psychologie en de psychotherapie. Je krijgt dan de klassieke tips als: drukke omgeving vermijden, hersteltijd inbouwen, me-time inlassen, mild zijn naar jezelf, …

Bodymind Academy organiseert een volledige dag over het omgaan met hoogsensitiviteit vanuit een nieuwe invalshoek. Het bijzondere is dat je leert hoe sensitiviteit ook met je lichaam te maken heeft. Je leert je fijngevoeligheid naar jezelf te richten. Een gemakkelijke lichaamshouding kan je ‘proeven’, eenvoudige en rustige bewegingen kan je ‘beleven’. Je lichaam kan je een beschermend en rustgevend ‘thuisgevoel’ geven. Je krijgt daardoor meer keuzes… Je ontdekt de intense verbondenheid en wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest. Persoonlijke groei kan zelfs starten vanuit het lichaam: via het ‘wijze’ lichaam kan je weke en emotionele hooggevoeligheid evolueren naar een veerkrachtige fijngevoeligheid.

Deze dag verloopt onder leiding van Hilde Custers, fasciatherapeute en auteur van het boek: Hoogsensitiviteit ombuigen. 12 stappen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. (2021) Uitgeverij Garant.

Het boek is inbegrepen en kan als naslagwerk gebruikt worden. Het is een kijk-lees-doe-boek. Informatie wordt informatie afgewisseld met tekeningen en verhalen van mensen. Er worden oefeningen voorgesteld waarmee niet alleen hoogsensitieve maar ook gestresseerde mensen aan de slag kunnen.

Ook niet professionals kunnen deelnemen aan dit seminarie!

Dit seminarie kan gevolgd worden op twee aparte momenten: 30 november 2024 of op 22 februari 2025

PLAN NU UW ONLINE KENNISMAKINGSMOMENT

Heb je vragen over fasciatherapie en wil je een antwoord vanuit de eerste bron? Dat kan!

Maak een afspraak met Paul Sercu, grondlegger van de Fasciatherapie in België. Via een zoomsessie staat hij je graag te woord.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Blijf steeds op de hoogte van de nieuwigheden binnen Bodymind Academy