Bodymind Academy

Paul Sercu is één van de grondleggers van fasciatherapie in België en oprichter van BodyMind Academy.

Na het behalen van het diploma kinesitherapie (1980) heb ik mij, in mijn zoektocht naar een meer persoonsgerichte therapie, verder bekwaamd in osteopathie, lymfedrainage, fasciatherapie mdb, educatie van de perceptie en somato-psychopedagogie.

Fasciatherapie en Somato-psychopedagogie leken mij de lacunes in de gangbare therapieën op te vullen en het was mijn diepste wens dat die opleidingen ook in België zouden worden georganiseerd. Zo heb ik in 1994 het Fascia College opgericht. Dit in nauwe samenwerking met Prof. D. Bois.

Steeds heb ik in het fasciacollege met veel passie de voortrekkersrol gespeeld in de verwetenschappelijking, de inhoudelijke invulling en vernieuwing van de methode. Veel cursussen en illustraties zijn gemaakt en samen met collega’s zijn twee succesvolle boeken geschreven. De cursus Somato-psychopedagogie werd onder mijn impuls verder uitgebouwd en heeft zijn plaats gevonden in het regulier onderwijs, PXL Hogeschool Hasselt.

Deze rol blijf ik met evenveel tomeloze inzet spelen om de methode verder te verstevigen en laten ontwikkelen.

Daarnaast zette ik de nodige stappen om de fasciatherapie in de kinesitherapie te implementeren wat zich concretiseerde in de oprichting van de ABCIG fasciale kinesitherapie, met dank aan Axxon. Ook daarvoor blijft ons team zich intens verder inzetten. Het is een lange weg die doorzettingsvermogen vereist, maar we geraken er zeker.

Dit alles heeft ertoe geleid dat de fasciatherapie een begrip geworden is in de geneeskunde waar we met ons team in de BodyMind Academy zeker verder aan timmeren.

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 1

Voer uw e-mailadres in.

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 2

Voer uw e-mailadres in.

Folder VERDIEPINGSJAAR

Voer uw e-mailadres in.

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van onze opleidingen!