Bodymind Academy

Bodymind Academy

Leren mediteren in 7 lessen

Leren mediteren in 7 lessen

Keep Cool! leer full presence mediteren

Heb jij soms last van te veel stress, moeilijk slapen, te veel gedachten, prikkelbaarheid, psychische overbelasting en vermoeidheid? Of zit je in een periode van brainfog waardoor je (precies) niet zo helder meer kan denken en je creativiteit uitdooft? Of heb je hoofd-, rug of gewrichtspijnen en voel je je abnormaal moe? Dan ligt een niet aangepaste hersenwerking zeker aan de grondslag!

Full Presence Meditation kan een oplossing zijn. Met Full Presence Meditation draag je zorg voor je hersenen en laat je ze opnieuw optimaal werken.

HOE BEGIN JE ERAAN?

Mediteren is meer dan aandachtig luisteren naar een meditator die spreekt. Het is een vaardigheid waarbij je je aandacht en waarneming zo gebruikt dat je rechtstreeks je hersenwerking kan bijsturen. Door de cursus LM7 te volgen kan je in zeven lessen de knepen van het vak leren.

WIST JE DAT ALLES WAT JE DENKT EN DOET GEREGELD WORDT DOOR JE HERSENEN?

Je hersenen werken je leven lang dag en nacht. Ze verwerken impulsen tot informatie en regelen een adequate reactie zodat je leven zo goed mogelijk verloopt. Ze creëren nieuwe informatie en ontwikkelen zich voortdurend wat bijdraagt tot jouw creativiteit.

Jij bent zoals je bent door jouw hersenwerking!  De hersenen  regelen de werking van je spijsvertering of de lichamelijke veranderingen bij stresssituaties zoals je spierspanning, bloeddruk en ademhaling. Ze vullen ook je geest met gedachten en emotionele gevoelens. In het kort…ze bepalen je mogelijkheden, beperkingen, je gedrag en zelfs je karakter.

DE HERSENEN ZIJN ENERGIEBEWUST

De werking van de hersenen is complex en verbruikt veel energie. Maar de natuur is intelligent en heeft daarvoor dé oplossing: werken in vaste patronen. Zo heeft elkeen zijn gedragspatroon, denkpatroon, emotioneel patroon, bewegingspatroon en een specifiek patroon in de werking van je stressregulerend systeem… Maar tegelijk moeten die op elk moment aanpasbaar zijn aan elke veranderende situatie.

SOMS LOOPT HET FOUT

Door omstandigheden kan het patroon verstarren en zich niet meer aanpassen: je functioneert niet goed meer, je ontwikkelt allerhande lichamelijke en psychische gezondheidsproblemen: je hebt pijn, je bent moe, je motivatie daalt, je gedachten blijven in rondjes draaien en emotioneel reageer je niet meer adequaat. Je bent eigenlijk niet ziek, maar er scheelt iets.

FULL PRESENCE MEDITATIE IS DE OPLOSSING

Deze meditatie heeft als doel vastgeroeste en negatieve hersenpatronen omvormen naar een aanpasbaar en creatief brein. Dit heeft een gezondmakende invloed op de werking van je stressregulerend systeem, je denken, emotioneel reageren en je kijk op jezelf en de wereld. Inderdaad, meditatie kan je leven weer veranderen.

FULL PRESENCE MEDITEREN IS EEN WETENSCHAP

Onderzoek bewijst de impact van wetenschappelijk onderbouwde meditatie op de hersenwerking.

Er is een groot onderscheid tussen meditaties beluisteren of zelf mediteren

Mediteren is een vaardigheid die je kan leren. Welke houding neem je best aan? Welk zintuig spreek je best aan en hoe ga je er mee om? En de aandacht… Hoe gebruik je die? Wat kan je allemaal waarnemen in je lichaam en je geest? Welke informatie kan je uit je meditatie halen die je hersenwerking duurzaam verandert? En waarover mediteer je om jouw persoonlijk probleem op te lossen? Wat kan de meditatie verstoren en welke obstakels zijn er die je verhinderen je doel te bereiken?

Prof. Danis Bois heeft een zeven-stappenplan ontwikkeld dat elke geïnteresseerde in staat stelt om efficiënt te mediteren.

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 1

Voer uw e-mailadres in.

Folder opleiding fasciatherapie - jaar 2

Voer uw e-mailadres in.

Folder VERDIEPINGSJAAR

Voer uw e-mailadres in.

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van onze opleidingen!