BRIGITTE SCHEERLINCK

BRIGITTE SCHEERLINCK

Brigitte Scheerlinck is assistente fasciatherapie en lesgever bewegingsanalyse alsook onze experte in borstkanker.

Ik ben afgestudeerd als graduaat kinesitherapie aan Parnas-Dilbeek (1981) met als eindwerk ‘Preventie van contracturen en hypertrofisch littekenweefsel na verbranding’ o.l.v. de Heer B.Gilles, kinesitherapeut van het brandwondencentrum K.U.L. Leuven.

Hiermee ging ik onmiddellijk van start als zelfstandige kinesitherapeut. Volgde verscheidene opleidingen, waaronder perinatale kine in Leuven. Met deze kennis op zak heb ik vele vrouwen begeleid gedurende de zwangerschap, bij de bevalling en postnataal.

  • Een cursus ‘taping’ paste ik als kine toe in een basketbalploeg.
  • De cursus ‘cyriax’ heb ik gevolgd, maar de manipulerende technieken spraken mij minder aan.
  • De cursus lymfedrainage volgde ik bij Prof. Leduc.

Via een collega werd ik in 1997 in contact gebracht met de opleiding Fasciatherapie MDB.  Eenmaal hiervan geproefd, heb ik dit niet meer losgelaten.
De zachte maar diepgaande aanpak was mijn ding.

Intussen heb ik jaren ervaring met deze therapie, die alleen maar efficiënter en uitgebreider wordt.

Voor het behalen van het diploma Fasciatherapie heb ik een eindwerk gemaakt met als titel: “Fasciatherapie bij borstkanker een bio-psycho-sociale benadering”.

Ik behandel diverse problematieken in mijn kabinet, maar van de behandeling van patiënten met borstkanker heb ik mijn specialiteit gemaakt.

De lichamelijke en mentale impact door het werken vanuit de globaliteit van de persoon is een enorme troef.

Ik doe ook vrijwilligerswerk bij patiënten met borstkanker.

Ik deel graag mijn ervaringen met collega’s via permanente vorming en in de cursus somato-psycho-pedagogie aan de PXL hogeschool Hasselt.